Presentation Charlotte

Målar sittandes

Född 1971, verksam i Stockholm och på Öland

Konst är livet!

En tavla är så mycket mer än bara en dekorativ färgklick på väggen! En tavla kan få dig att känna harmoni, glädje, stolthet, lugn eller ge dig extra energi när du är trött.

Jag är själv ett bevis på hur konsten kan förändra tillvaron! Från ett liv med karriär inom näringslivet där jag kände att det var något som saknades, en gnagande känsla av att livet borde innebära något mer, så lyckades jag med hjälp av konsten att hitta tillbaka igen till glädjen, lusten och inspirationen. Det gick så långt jag återgick till något jag släppt taget om flera år tidigare; ett liv där konsten och måleriet får plats i vardagen.

Jag ser skapandet som en födslorätt och en källa till inspiration och kraft som alla borde få tillgång till. Jag både målar och erbjuder kurser i fritt kreativt skapande och jag använder konsten i socialt engagemang inom miljöområdet, för barn och unga och för personer med funktionshinder.

Jag arbetar främst utifrån improvisation och känsla när jag komponerar mina verk som till största delen är abstrakta. Den egna inspirationen hämtas ur färgerna och i själva processen som börjar i en avspänd lekfullhet med färg i kaos men som under arbetets gång styrs mot en allt större grad av harmoni. Att arbeta med olika material eller att behandla duken på olika sätt skapar struktur och djup i målningarna som huvudsakligen är utförda i akryl och eller tempera.

Närheten till naturen på det Öländska alvaret eller att lyssna till musik när jag skapar bidrar till känslan, stämningen och rörelsen som leder till unika konstverk. Jag vet att konstverket är färdigt när både jag och tavlan har kommit till en punkt av harmoni och helhet. När ett lugn infunnit sig i det ursprungliga kaos som var verkets upprinnelse.

Jag hoppas att inspirationen, skaparglädjen och harmonin skall hitta fram till betraktaren som gärna får göra sig en egen tolkning av konstverken eftersom de talar till fantasin och ger ett stort utrymme för nytolkning.

 

Inköpt av /representerad hos

Sigtuna kommun, PEAB, Aftonstjärnan psykiatri, Konstföreningen Bromma Sdf, Cap Gemeni, Dahl, Konst och Framgång, Metsä Tissue, MODO, MSD läkemedel, Riksteatern, Strängbetong, VHS- Verket för Högskoleservice, VPC-Värdepapperscentralen, m.fl.

Har haft tavlor som hängt hos Täby Park Konferens  & hotell, Hotel Kung Carl, Handelsbanken, Quality Hotel Globe, Sofiahemmet och IBS.

 

Övriga engagemang – Konstprojekt & undervisning 

  • Skapande Skola projekt  med olika teman för klasser  åk 6-8 finansierat av Kulturrådet sedan 2011. Under 2013 även Skapande Skola projekt med särskolan.
  • Anlitad som kursledare i  fritt kreativt måleri hos studieförbunden SV och ABF sedan flera år tillbaka.
  • Kurser i måleri och teckning inom socialpsykiatrin sedan 2009 och för grupper med afasi sedan 2011.
  • Greenpeace Rainbow Warrior, event med måleri för barn 2011
  • Hagadagen, Solna, event med måleri för barn, 2009, 2011
  • Riksteatern, Svenska Naturskyddsföreningen, event med måleri för barn i samband med teaterföreställningen ”Banankontakt” på Södra Teatern
  • Måleri med barn på Höjbro Plads, Köpenhamn under Klimatkonferensen i Köpenhamn, COP15, 2009
  • Konstprojekt ”Young thoughts about Tellus” Internationellt konstprojekt i samarbete med Indien för barn och etablerade konstnärer 2008-2009
  • Kulturstöd från Stockholms stad/Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning  2006 för att genomföra projektet ”Målarverkstad för unga” i Grimsta/Vällingby. Anlitades av Vällingby Fritid AB för en fortsättning under 2007.