Kurser

Släpp fram känslan och kreativiteten med fritt måleri!
Kursbild Vedic Art

Kursbild Vedic Art

Frigörande måleri med Vedic Art – Grundkurs

Del 1 princip 1-9, helgkurs, inga förkunskaper

Nästa kurstillfälle: 7-8 februari 2015, lö-sö kl 10.00-16.30, Stockholm – Bromma

Kostnad 1450 kr anmälan här

Vi utforskar grunderna i Vedic art och låter oss vägledas av målningsövningar till de olika principerna. Eftersom konsten och livet hänger ihop berättar jag vilken motsvarighet i livet principen vill lära oss samt min egna erfarenhet av att leva principen i mitt liv. Tag med blyertspenna, kladdpapper, akvarell- eller akrylpapper samt akrylfärg.

  • Här går vi igenom ”verktygen” grundstenarna som du behöver och använder dig av i skapandet.
  • Du får reda på hur du väcker kreativiteten och hur vart och ett av byggstenarna hänger ihop med livet.
  • Vi går igenom skapandeprocessens olika faser och får en större förståelse av ”tröghet”, varför det uppstår både i skapandet och i livet självt.
  • Var befinner du dig och vart är du på väg? Bli tydlig med dig själv om vilka drömmar och önskningar du bär på och var du befinner dig i vardagen. På så sätt blir det lättare att agera och handla i enlighet med dina önskningar och fånga tillfällena när de uppstår.
  • Skillnad mellan fantasi och föreställningsförmåga. Du tränar upp ditt seende vilket lyfter ditt skapande till en helt ny nivå. Du tränas i att låta bilden skapa sig själv vilket ger ett helt annat resultat än om du bestämt dig för ett motiv innan du målar.

 

Frigörande måleri med Vedic Art – Grundkurs

Del 2, princip 10-17, helgkurs, förkunskapskrav: Del 1, princip 1-9

Nästa kurstillfälle: 7-8 mars, lö-sö kl 10.00-16.30, Stockholm – Bromma

Kostnad 1450 kr anmälan här

Vi fortsätter med de vediska principerna för konsten och livet. Denna helg rör vi oss även utanför konstens domäner och utforskar de sk. kosmiska principerna och de principer som har bäring på relationen till dig själv. Tag med gamla målningar från del 1 vi kommer att jobba vidare med dem under denna helg. Ta även med  blyertspenna, kladdpapper, akvarell- eller akrylpapper samt akrylfärg.

  • Balans i måleriet, balans i livet -hur skapar jag det?
  • Metoder för att skapa liv i bilden
  • Hur för jag in medvetenheten i konsten och livet och hur integrerar jag det i vardagen?
  • Hur vet jag när jag är färdig?
  • Vad behöver jag för att leva mitt liv fullt ut?

 

Frigörande måleri med Vedic Art -Fortsättningskurs

Helgkurs en hel, förkunskapskrav: Vedic Art Grundkurs princip 1-17

Vi målar fritt samtidigt som vi repeterar principerna och går igenom tillägg till varje princip. En fördjupad kunskap om varje princips betydelse. Tag gärna med gamla målningar som inte är färdiga, blyertspenna, kladdpapper, akvarell- eller akrylpapper samt akrylfärg.

 

Några röster från kursdeltagare i Vedic Art:

Det här har varit ett sätt för mig att få egen tid. Kurstillfällena har varit fantastiska, både gett lugn och energi -jag har inte velat gå härifrån och längtat varje gång till nästa tillfälle

Jag har fått inspiration i att måla! Tack för en jättebra kurs!

Kursen har känts levande och full med ”spirit” mycket intressant och går ihop med annan mänsklig utveckling.

Du är en underbar pedagog och läromästare Charlotte!

 

Kreativt skapande -en skapardag för mer inspiration

Endagskurs

Fritt, lekfullt och roligt! För dig som behöver lite egen tid och göra något nytt som ger en energiboost. Vi använder måleriet som verktyg för att komma loss och skapa något roligt. En upplevelse att tänka tillbaka på när du vill få mer energi och glädje.

 

Finn din inre livsväg med kreativitet och upptäckarglädje -Nyhet!

Helgkurs 3 helger

Gillade du Vedic Art men vill gå vidare? Detta är kursen som tar dig ett steg längre. Dels använder vi de vediska principerna som ram men vi lägger in andra övningar som korresponderar och kompletterar måleriet. Mentala övningar, övningar som får dig att lyssna inåt och övningar som ger kroppen energi och balans. Du får även andra verktyg som hjälper dig att lösa upp blockeringar samt öppna upp för det som du är ämnad för att göra.

Jag har min grund i det traditionella måleriet men för mig så gav det aldrig den där skaparglädjen så jag slutade. Många år senare hittade jag nya ingångar via Levande Verkstad och Vedic Art med de 17 principerna för konsten och livet. Jag har har hållit kurser i kreativt fritt måleri och frigörande måleri med Vedic Art sedan 2005 och är anlitad kursledare hos Studieförbunden.

Anmälan

Anmälan till kurser sker via kontaktformuläret.  Kontaktformuläret kan du också använda dig av för att ställa frågor som du behöver ha reda på innan du anmäler dig. Betalningsanvisning och övriga uppgifter får du i samband med bekräftelse att du kommit med på kursen. Kursavgiften skall betalas in före kursstarten. Eventuella frågor ställs via kontaktformuläret. Om inget annat anges ges kurserna i Stockholmstrakten.