• Badrumsinspiration

  Postad den juli 21, 2014 av charlotteronnlund in Måleri.

  Tavla i badrummet, kan det verkligen vara nå’t? Ja, varför inte!

  Matcha övrig inredning med en tavla och låt ditt badrum bjuda på en spännande detalj.

  Badrumstavla

  Kommentarer inaktiverade för Badrumsinspiration
  Fortsätt att läsa mer...
 • Måndagspepp

  Postad den maj 26, 2014 av charlotteronnlund in Inspirationskort.

  Ibland kan man behöva lite pepp i vardagen.

  Tillsammans med Nina Jansdotter, författare och karrärscoach gör jag inspirationskort med mina bilder och hennes peppande ord som sprids på olika sidor på FB. Här är en kort film på en minut med några av inspirationskorten.

   

  Kommentarer inaktiverade för Måndagspepp
  Fortsätt att läsa mer...
 • Strukturfärg!

  Postad den februari 17, 2014 av charlotteronnlund in Måleri.
  Rid i natt

  Rid i natt

  Ibland kan det kännas svårt att komma igång med en ny tavla. Ett sätt att börja är att grunda målningen med strukturfärg. Färgen kan köpas färdigblandad i konstnärhandeln eller så skapar du din egen strukturfärg med grundering t.ex. vit gesso alt. vit färg där du blandar ner sand.

  Strukturen läggs på med bred pensel på pannå eller duk. Det går också att smeta ut blandningen med målarkniv för tjockare lager.

  Fördelen med att använda strukturfärg är att man kan måla sparsamt eftersom strukturen får färgen att se fylligare ut. Med hjälp av strukturfärg skapar man också liv i tavlan. Ibland rör jag ner strukturmaterial när jag redan kommit en bit i skaparprocessen. Jag kanske håller på med en tavla som jag i och för sig gillar men jag tycker att det saknas något, den känns lite ”död”. Då brukar struktur kunna hjälpa till att lösa problemet. Tillsammans med en abstrakt målning gör strukturen att konstverket lyfter och betraktaren får ytterligare en dimension till sin upplevelse. En tavla med struktur kan vara effektfull även om den inte innehåller så många kulörer –det är strukturen som bär upp motivet och gör det spännande!

  Kommentarer inaktiverade för Strukturfärg!
  Fortsätt att läsa mer...