Tröst & Hopp

Ibland finns ett behov av tröst. När livet känns extra jobbigt och utmaningarna mer än jobbiga behöver vi något som kan stimulera till hopp. Ett hopp om att saker kommer att gå bra. Att det finns ett ljus där framme i tunneln.

En kvinna som jag känner fick en nackskada efter en bilolycka. Hon hade gått och dragit på skadan i flera år och hade vant sig med att rörligheten var begränsad. Så en dag fick hon reda på att det fanns en möjlighet att operera; det fanns en skicklig ryggkirurg som kanske kunde bota henne. Hoppet väcktes om ett liv i full rörlighet men samtidigt fanns rädslan där; en ryggoperation är ju inte helt riskfri. När hon fick se min tavla: ”Bön för björn” kände hon att hon absolut ville ha den! Den symboliserade det som kände inför operationen och kirurgen som hette Björn! Tavlan hjälpte henne i hennes svåra stund. Behöver jag säga att operationen gick bra!?!

I galleriet nedan har jag samlat målningar som talar till behovet av tröst eller till hoppet om en ljusare framtid. Merparten av bilderna har använts som underlag till inspirationskort med Nina Jansdotter (författare och coach) och har publicerats bl.a. på inspirationssidor på sociala medier.